Proiecte

20242022202120202019201820152014201220112010200920082007200620052004

Antreprenoriat Social Urban

Proiect finanțat  de Uniunea Europeană și Guvernul României din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin programul „Programul Educație și Ocupare“, prioritatea ”4. Antreprenoriat și economie socială”, obiectivul specific ”ESO4.1. Îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, precum și prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale (FSE+)”, acțiunea ”4.a.2 Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului”. Id MySmis: 311186.


Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru minim 135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale, respectiv înființarea a minim 22 de structuri sustenabile de economie socială în mediul urban din regiunea Nord-Est, pentru a asigură integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile.


Aplicant: Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO in parteneriat cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași


Perioada de implementare: 01.08.2024 – 31.07.2027

Mai multe despre acest proiect

Proiectul se adresează către 135 persoane fizice cu domiciliul/reședința în mediul urban al regiunii Nord-Est (judetele Iasi, Botoșani, Suceava, Bacau, Neamt, Vaslui ) care doresc sa infiinteze o intreprindere sociala in mediul urban si se încadrează în una din următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârsta de peste 30 ani1, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.


In cadrul prezentului proiect, o persoana aflata in cautarea unui loc de munca nu trebuie sa se afle in situatia de a ocupa un loc de munca / nu este angajata / nu are raporturi de serviciu, la data includerii in grupul tinta al proiectului. Apartenența la grupul țintă se va realiza la intrarea în proiect (data la care persoana va beneficia pentru prima dată de sprijinul oferit prin proiect), prin declarație pe propria răspundere a persoanei din grupul țintă sau a persoanelor/instituțiilor abilitate și/sau prin atașarea de documente doveditoare.


Implementarea activităților va conduce la atingerea următoarelor rezultate:

  • 300 de persoane informate cu privire la activitățile derulate în cadrul proiectului;
  • 135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, selectate în grupul țintă;
  • 135 persoane, membre ale grupului țintă, participante la programe de formare antreprenorială specifică;
  • 135 de persoane, membre ale grupului țintă, participante la alte activități de dezvoltare a capacității și abilităților în domenii relevante în vederea înființării de întreprinderi sociale;
  • 1 concurs de evaluare și selecție a planurilor de afaceri și minim 22 de planuri de afaceri aprobate și selectate în vederea finanțării;
  • Minim 22 de întreprinderi sociale înființate și funcționale în mediul urban al regiunii Nord-Est;
  • Minim 136 de locuri de muncă nou create în mediul urban al regiunii Nord-Est;
  • Minim 22 de atestate de întreprindere socială dobândite.


Valoarea totală a proiectului este de 14.891.033,52 lei, din care 12.657.378,49 lei din FSE+, 2.061.728,43 lei din bugetul național și 171.926,60 lei cofinanțare a partenerului.


Mai multe informații: https://www.facebook.com/antreprenoriat.social.urban





Susținem Antreprenoriatul Social!

Proiect finanțat  de Uniunea Europeană și Guvernul României din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin  programul „Programul Educație și Ocupare“, prioritatea ”4. Antreprenoriat și economie socială”, obiectivul specific ”ESO4.1. Îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, precum și prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale (FSE+)”,  acțiunea ”4.a.2 Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului”.  Id MySmis: 302171.


Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru minim 135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale, respectiv înființarea a minim 23 de structuri sustenabile de economie socială în mediul urban din regiunea Nord-Vest, pentru a asigură integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile. 


Aplicant: Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară

Perioada de implementare: 01.08.2024 – 31.01.2027– INDECO

Mai multe despre acest proiect

Proiectul se adresează către 135 persoane fizice cu domiciliul/reședința în mediul urban al regiunii Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrița-Năsaud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) care doresc sa infiinteze o intreprindere sociala in mediul urban  si  se încadrează în una din următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârsta de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.


În cadrul prezentului proiect, o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să se afle în situația de a ocupa un loc de muncă / nu este angajată / nu are raporturi de serviciu, la data includerii în grupul țintă al proiectului. Apartenența la grupul țintă se va realiza la intrarea în proiect (data la care persoana va beneficia pentru prima dată de sprijinul oferit prin proiect), prin declarație pe propria răspundere a persoanei din grupul țintă sau a persoanelor/instituțiilor abilitate și/sau prin atașarea de documente doveditoare.


Implementarea activităților va conduce la atingerea următoarelor rezultate:

-    300 de persoane informate cu privire la activitățile derulate în cadrul proiectului;

-    135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, selectate în grupul țintă;

-    135 persoane, membre ale grupului țintă, participante la programe de formare antreprenorială specifică;

-    135 de persoane, membre ale grupului țintă, participante la alte activități de dezvoltare a capacității și abilităților în domenii relevante în vederea înființării de întreprinderi sociale;

-    1 concurs de evaluare și selecție a planurilor de afaceri și minim 23 de planuri de afaceri aprobate și selectate în vederea finanțării;

-    Minim 23 de întreprinderi sociale înființate și funcționale în mediul urban al regiunii Nord-Vest;

-    Minim 136 de locuri de muncă nou create în mediul urban al regiunii Nord-Vest;

-    Minim 23 de atestate de întreprindere socială dobândite.



Valoarea totală a proiectului este de 14.891.374,38 lei, din care 12.657.668,25 lei din FSE+ și 2.233.706,19  lei din bugetul național


Mai multe informații:

proiect.sas302171@gmail.com





Șanse egale pentru antreprenoriat social

Proiect finanțat  de Uniunea Europeană și Guvernul României din FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin  programul „Programul Educație și Ocupare“, prioritatea ”4. Antreprenoriat și economie socială”, obiectivul specific ”ESO4.1. Îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lungă durată și grupurile defavorizate de pe piața muncii și pentru persoanele inactive, precum și prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale (FSE+)”,  acțiunea ”4.a.2 Sprijin pentru dezvoltarea antreprenoriatului”.  Id MySmis: 311971.


Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea accesului la piața muncii și măsuri de activare pentru minim 135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârstă de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive, prin promovarea desfășurării de activități independente și a economiei sociale, respectiv înființarea a minim 23 de structuri sustenabile de economie socială în mediul urban din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Nord-Vest, pentru a asigură integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile. 


Aplicant: Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO


Perioada de implementare: 01.08.2024 – 31.01.2027

Mai multe despre acest proiect


Proiectul se adresează către 135 persoane fizice cu domiciliul/reședința în mediul urban al regiunii Nord-Vest (judetele Bihor, Bistrița-Năsaud, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare) care doresc sa infiinteze o intreprindere sociala in mediul urban  si  se încadrează în una din următoarele categorii: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri cu vârsta de peste 30 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.


În cadrul prezentului proiect, o persoană aflată în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să se afle în situația de a ocupa un loc de muncă / nu este angajată / nu are raporturi de serviciu, la data includerii în grupul țintă al proiectului. Apartenența la grupul țintă se va realiza la intrarea în proiect (data la care persoana va beneficia pentru prima dată de sprijinul oferit prin proiect), prin declarație pe propria răspundere a persoanei din grupul țintă sau a persoanelor/instituțiilor abilitate și/sau prin atașarea de documente doveditoare.


Implementarea activităților va conduce la atingerea următoarelor rezultate:

-    300 de persoane informate cu privire la activitățile derulate în cadrul proiectului;

-    135 de persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediul urban, selectate în grupul țintă;

-    135 persoane, membre ale grupului țintă, participante la programe de formare antreprenorială specifică;

-    135 de persoane, membre ale grupului țintă, participante la alte activități de dezvoltare a capacității și abilităților în domenii relevante în vederea înființării de întreprinderi sociale;

-    1 concurs de evaluare și selecție a planurilor de afaceri și minim 23 de planuri de afaceri aprobate și selectate în vederea finanțării;

-    Minim 23 de întreprinderi sociale înființate și funcționale în mediul urban al regiunii Nord-Vest;

-    Minim 136 de locuri de muncă nou create în mediul urban al regiunii Nord-Vest;

-    Minim 23 de atestate de întreprindere socială dobândite.



Valoarea totală a proiectului este de 14.891.374,38 lei, din care 12.657.668,25 lei din FSE+ și 2.233.706,19  lei din bugetul național


Mai multe informații:

proiect.sas302171@gmail.com





Admin
Asociatia Indeco 2024. Toate drepturile rezervate. -